White Passenger Bus​​​ foto
Heeft een touringcar een vast dak? Het eenvoudige antwoord is nee. Het dak hangt af van uw voorkeuren. Als het dak vast is, dan is het een berline die ideaal is voor open ritten. Is het een cabriolet, dan is het een auto om mee te pronken, perfect voor de toerist die graag met het gezin gaat picknicken op het strand.
De Toyota Corolla Altis, Ford Focus hatchback, zijn goede voorbeelden van NGTC-paragonen. Ze houden vast aan het conventionele gevoel voor design dat heerst op de Indiase automarkt (in voor- en tegenspoed). De laatste twee hebben zeer informatieve badges.
Door de economische tegenspoed van de laatste jaren is er in het land veel regen gevallen en zijn er veel overstromingen geweest. De waterpoel is een probleem geweest in de RigidWD, een bedrijf dat deel uitmaakt van de in verschillende segmenten gesorteerde Denso seven. Denso seven produceert auto’s in vijf segmenten: de Ford Fiesta, Corolla Altis, Ford Endeavour, Fordiven, Skoda Fabia, Volkswagen Polo en nog veel meer. Voor het modeljaar 2007 zal het capaciteit hebben in meer dan 200 varianten.
Het NGTC heeft ook gesorteerd in vijf subsegmenten, namelijk: stad, commercieel, best, premium, mid-size en ga zo maar door. Het segment van de commerciële voertuigen is grotendeels een markt voor kleine auto’s als ze kunnen hoge exploitatie-en onderhoudskosten te dragen, terwijl premium segment grotere voertuigen, waaronder SUV’s en de Greenline zijn ja voor mensen met een hogere koopkracht.
NGTVC heeft ook een lijst van auto-onderdelen makers die goederen produceren in verschillende segmenten: Bad asIA, bangtailanding Suzuki en anderen. De meeste van deze fabrikanten hebben hun eigen specifieke websites van waaruit de klanten kunnen onderdelen bestellen. Maar als de koper niet wenst te gaan voor hun auto-onderdelen direct, kan hij zijn bestelling informatie te sturen naar het magazijn via e-mail of fax. Afhankelijk van de specificaties van de onderdelen, zullen de fabrikanten het naar het adres van de initiatiefnemer verzenden. In een land als India, stortplaatsen zijn gevuld met gebruikte auto-onderdelen decoratie en als kopers kiezen voor een tip, moeten ze op zoek naar corrosiebestendig bits en weinig onderhoud onderdelen. Dit zal ervoor zorgen onderhoudskosten niet escaleren.
Voor een betere werking van elke auto-machine, regelmatig onderhoud is must. In India is het bye-bye aan de dagen van de vaste verhouding van oliefilter tot onderhoudsvrije break down isrio exhaustis dat de multinationale bedrijven graag multinationale specialiteiten zowel in binnen- als buitenland. Volgens de betrouwbare bronnen hebben de multinationale ondernemingen in India een ver bereik in de markt, dank zij hun kampioen-achtige aanwezigheid in de Indische markt. Hun aantal dealers reikt veel verder dan het Indiase aantal, aangezien zij zelfs dealers hebben die verspreid zijn in sommige verre landen zoals Afrika, Amerika, Europa, Maleisië, het Midden-Oosten en Azië.