Natuurcoach

Vermogen om met meerdere taken om te gaan a. Dit is misschien een van de belangrijkste rollen die een life coach heeft. Hij/zij moet in staat zijn om te gaan met moeilijkheden die u ondervindt tijdens uw zakelijke carrière of relatie. Of het nu een carrière is met een groot aantal werknemers, of een klein gezin, uw werk wordt gewaardeerd, meer nog als u hen steunt. Ook moet u in staat zijn uw punt duidelijk te maken, zodat de werknemer zijn doel kan bereiken. Of een huisvrouw met haar kinderen, of een moeder met haar baby.

Sommige moeders zijn vastbesloten om de kinderen naar mooie scholen en zelfs snelle trajecten te laten gaan. Sommige werkende moeders zullen iemand anders aanstellen om voor het kind te zorgen (als een nanny), maar ze hebben je hulp echt nodig op zulke momenten. Een professionele levenscoach doet allerlei soorten werk. Aan het eind van de dag zijn de resultaten nog beter als je ze nodig hebt. Een belangrijk onderdeel is ook dat hij/zij zelfverzekerd is, want hij/zij spreekt tot JOU, de cliënt. Wat heb je nodig om een “life-coach” professional te worden? Je moet vooral gepassioneerd en toegewijd zijn aan je werk. Dit is de enige manier waarop je sterk kunt zijn. Als je geen interesse hebt in wat je doet, dan ben je niet in staat om genoeg energie te steken in je gekozen beroep.

2. Je moet de juiste instelling hebben: Om levenscoach te worden, moet je de juiste instelling hebben. Je moet de bereidheid en het enthousiasme hebben om diegenen te steunen die jouw opoffering nodig hebben, vergezeld van een sterke vastberadenheid om te slagen.

3. Je moet zelfverzekerd zijn: Je moet de juiste mentale houding hebben die betrokken is bij je gekozen beroep. Je moet een zelfverzekerde en positieve mentale houding hebben.

4. U moet een Motiverende Communicator zijn: Hij/zij is de intermediair tussen de klant/werknemer en de coach (vergeet niet: dit is de klant/werknemer). Net als een goede oprichter en leider, moet een life coach de groep op een zeer positieve manier motiveren. Het is op dit moment dat men, in normale gesprekken, de aarzeling of het wantrouwen in een relatie zou kunnen opmerken. Dat is waar hij/zij de life coach is. Een goede communicator kan een persoon tegen zichzelf laten praten, zo vaak als hij/zij wil. Het is een krachtig instrument. De meest effectieve communicatie hield meestal in dat men zich op zijn gemak voelde om tegen zichzelf te praten.

5. U moet op de hoogte zijn van alle actuele zaken die spelen in het bedrijf en de sector waarin u coacht : U moet effectief kunnen luisteren, en zich kunnen inleven in uw klant, evenals in zijn groep. Dit is een van de belangrijkste vaardigheden om te kunnen doen en te gebruiken tijdens de gesprekken met de klant. Luisteren naar je cliënt is een zeer belangrijke taak omdat je moet kunnen horen wat hij/zij tegen zichzelf zou willen zeggen. Je moet in staat zijn op te pikken wat de cliënt niet kan. Je bent dan in staat om een professioneel leven te begeleiden zoals hij/zij dat zou willen.

6. Je moet doen alsof je de helft van jezelf bent terwijl je in sessies bent: Dit is het vermogen van de life coach om de cliënt op een zeer positieve manier te beïnvloeden. Hiermee bedoel ik dat je in staat moet zijn om de cliënt zodanig te beïnvloeden dat hij/zij zijn/haar persoonlijke standpunten wil veranderen.

7. Hij/zij moet aan de cliënt worden toegewezen om hem/haar op eigen kracht bij te staan: Dit is wat een professionele life coach in het bedrijfsleven en zelfs in het huwelijk kan doen. Hij/Zij moet het leven van de groep zijn. Hij/zij moet in staat zijn gebieden van de cliënt te helpen, niet op een mechanische manier, maar op een meer spirituele manier.

8. Een levenscoach moet de kracht van zijn karakter hebben om direct te zijn en te zeggen waar het op staat. Een professionele levenscoach kan niet vermijden te zeggen waarin hij/zij gelooft. Dit betekent dat hij/zij een verhaal moet vertellen.

9. Als hij/zij de rol van tweede “auteur” van de cliënt aanvaardt, zal hij/zij anderen over zijn/haar rol moeten vertellen; dikwijls kunnen hun nieuwsbrieven van ontmoeting van de “cliënt” met citaten worden versierd van wat de cliënt heeft gezegd. Dit zal helpen om deze rol als levenscoach te promoten, althans in het beste geval.

10. Zij moeten in staat zijn om hun ondergoed bij de nek gebonden te houden aan het onderwerp zaken, maar nooit hun ongelukken, voor het overwinnen van zwakke punten in het bedrijfsproces of solopreneurship. De term is eigenlijk ” fysiologisch nextie terrorisme”. Dit heeft te maken met de handeling van het letterlijk moeten leveren van de suggesties in de eerste plaats, de life coach. Dit is moeilijker dan te erkennen door de cliënt, maar eens gedaan, bevrijdt het de coach.