Coach zeist

HSP’s zijn wat ik graag “hoogsensitief” noem. Je bent minder dan “hypo-sensitief” en meestal ben je te gevoelig voor veel dingen die anderen misschien niet zijn. Je hebt moeite met het veranderen van je stemming of winderigheid soms. U hebt moeite om uw aandacht te richten en leert snel alle details van een bepaald gesprek kennen. U flakkert gemakkelijk op en hebt vaak behoeften of activiteiten die persoonlijker zijn en minder gemakkelijk aanvaardbaar voor anderen. U hebt ook behoeften die meer dan gemiddeld zijn, zoals: veel boeken lezen, de computer gebruiken en meer dan één boek verzamelen. Als u vaak moeite hebt om tot een conclusie te komen of iets uit te leggen, bent u misschien een hooggevoelig persoon. Als je niet begrepen kunt worden door anderen, zou je een hoogsensitief persoon kunnen zijn. Je ervaart ook veranderingen in je lichaam waardoor je ouder of jonger lijkt dan je in werkelijkheid bent, je ervaart pijn, verandering in haar en huid, of je breekt uit in woede. Als je een sterke baan aanneemt en het is niet je eigenlijke baan, dan kan je een hoogsensitief persoon zijn. Je ervaart ook frustratie, woede, of depressie.

Waarom zou ik hulp moeten zoeken?

HSP’s zijn onderhevig aan veel “dubbel zicht” en “verwatering van de hersenen” symptomen. Het kan zijn dat je de hulp van een hypnotherapeut moet inroepen vanwege je cognitieve problemen, slaapstoornissen, secundaire leerstoornissen, of geheugenverlies. Als je Dualisme aanzienlijk erger is geworden of je sociale relaties in gevaar brengt, kan het zijn dat je naar een cognitief therapeut moet. Als u zich voortdurend gevoelloos voelt, moet u naar een neuroloog vanwege uw verergerende gevoel van verlies en het niet kunnen beheersen van bepaalde delen van uw leven. Als u te veel van de voorgeschreven medicatie gebruikt, maar nog steeds redelijk goed gaat, moet u naar uw arts gaan. U zult waarschijnlijk niet in staat zijn het verschil te zien tussen de bijwerkingen van de pillen en de bijwerkingen die u verwacht. Als u andere tekenen ziet dat uw “oude vrouw” dood is, bel dan uw arts om de mogelijkheid van Alzheimer uit te sluiten. Als u de gedachte aan een echtgenoot die dood is niet kunt verdragen, bel dan uw hypnotherapeut.

Wat kan ik voor mezelf doen?

Voor de meeste HSP’s stel ik voor dat we beginnen met het begrijpen van de verschillende vormen van Alzheimer en hoe elke vorm van AD zich uit. Elke vorm van Alzheimer tast andere delen van de hersenen of geheugenfuncties aan. We moeten het ook hebben over stress en de mogelijke depressie die met de ziekte gepaard gaat. Iedereen ervaart stress. Maar wanneer we het op onszelf afreageren, wordt het een probleem. Het is goed om een inventarisatie te maken van je huidige stress. Uitzoeken welke dingen je jezelf aandoet is ook een effectieve manier om nieuwe gewoonten te ontwikkelen in het omgaan met stress. Iedereen reageert anders op stress, dus het is belangrijk om uit te zoeken hoe je reageert op de stress van anderen. Ik raad aan te mediteren, te kleuren, te lezen en een dagboek bij te houden van alle nieuwe acties die je onderneemt. Je zult versteld staan van het gedrag van een persoon die in zijn lichaam leeft.

Als je bent zoals de meeste HSP’s, ben je gepusht om snel te leren. De beste manier om met deze leercurve om te gaan is om uw vijand te kennen. Het eerste wat je moet weten over Alzheimer is dat het eeuwig duurt. Er is geen geneesmiddel voor de ziekte die eeuwig duurt. De medicijnen zijn ontworpen om het lichaam te helpen vergeten en een deel daarvan is het wegnemen van de bron van de ziekte. Hoewel er behandelingen zijn die de duur van het geheugenverlies helpen verkorten, is er geen manier om al het geheugen te wissen. Er zijn behandelingen die een stap verder gaan door iemand te helpen met het geheugenverlies om te gaan. Deze behandelingen omvatten dingen zoals het dragen van speciale geheugen muts oren voor degenen die een groot hoofd hebben. Als je in de auto zit en je krijgt een traumatische ervaring herinner je het je 10 jaar later, maar je hebt geen idee hoe het was. Iemand die een ernstig auto-ongeluk overleeft, heeft nu een bijna normale geheugenreactie, maar iemand die dit niet kan compenseren, heeft professionele hulp nodig. Hetzelfde geldt als iemand wordt geraakt door een heel hard voorwerp, hij kan zich misschien niet meer herinneren wat er als kind is gebeurd omdat het zo lang geleden is. Het belangrijkste is dat u zich bewust probeert te herinneren, en dat u het dag voor dag bekijkt. Het belangrijkste is dat je onmiddellijk hulp zoekt als je stress of emoties voelt. Het maakt niet uit hoeveel pogingen je doet, het zal alleen maar negatief uitpakken. Dat komt omdat het de manier van het lichaam is om je in leven te houden.

Wat kun je nu doen? Nou, het enige wat ik je kan vertellen is dit. “De ziekte van Alzheimer is niet de normale gang van het menselijk leven”.