Fysiotherapie Kralingen

Wat is fysiotherapie?

Het is persoonlijk heilzaam voor ongeveer 300 verschillende organo- diepten of processen met betrekking tot de wervelkolom. Het gaat om de manuele manipulatie van de spieren, pezen en ligamenten van het lichaam om uw lichaam aan te moedigen meer geoptimaliseerd te worden en lichaamsvet en vermoeidheid te verminderen. Steeds meer fysiotherapeuten slagen erin aspecten van de fysiotherapie, zoals het rechtzetten van weefsels en manuele therapie, te combineren om de meest heilzame behandelingen voor hun patiënten te bereiken. Wanneer u een fysiotherapeut tijdens de piekuren bezoekt, kan hij u ook specifieke oefenprogramma’s laten ondergaan die bedoeld zijn om de genezing te bevorderen en kracht, flexibiliteit en lenigheid te verbeteren, evenals coördinatie, behendigheid en evenwicht. Dit soort oefeningen kan zowel in de sportschool als thuis worden gedaan.

Wanneer moet u een fysiotherapeut raadplegen?

Hoewel iedereen in een ander tempo geneest, hebben fysiotherapeuten kennis over de optimale tijd voor elke persoon om te genezen. De meeste mensen genezen dagelijks en sommige mensen genezen om de 7 dagen. Uw arts kan u aanraden naar een fysiotherapeut te gaan als u chronische pijn hebt die niet op pijnmedicatie reageert, of als u 19 jaar of ouder bent en spierpijn hebt die opnieuw begint.

Wanneer u een fysiotherapeut raadpleegt, zal hij uw algehele gezondheid beoordelen. Uw lichaamsmassa-index is goed voor uw kansen op succes bij het trainen. Hebt u intensief getraind of aan sport gedaan?

Hebt u al enkele weken pijn in uw hand, pols, arm of been?

Kunt u meer dan 5 cm rechtop staan (eerste en tweede graad).

Kunt u uw tenen aanraken zonder uw polsen of armen te buigen?

Kunt u uw handen in een ontspannen houding optillen?

Belemmert uw pijn uw gewone dagelijkse activiteiten, zoals de kat eten geven of heeft u moeite dingen op te rapen?

Is er een zenuw die met uw pijn in verband wordt gebracht, en treedt de pijn vooral op in de boven- of onderrug?

Hoe slecht is uw houding? Zakt u voorover of is uw romp bol of wordt uw pijn erger bij zitten of staan?

sesareas:

Elk van deze pijnsensaties zou u moeten signaleren om naar een dokter te gaan.

Schaamt u zich niet om vragen te stellen. Het is volkomen aanvaardbaar dat u zich soms onthand voelt. Het feit dat u pijn kunt beschrijven, betekent niet dat u medische problemen hebt.

Er is geen genezing voor de lichamelijke soort pijn, maar een operatie kan veel van het leed als gevolg van sportblessures verzachten en kan u helpen sneller te herstellen.

Er zijn enkele manieren om de pijn na een sportblessure te verlichten en te beheersen.

1. Massage.

Druk uitoefenen op het gebied zal helpen.

2. Lichte stretching.

Het lichaam in beweging brengen zal helpen. Het rekken van de betrokken spieren en pezen zal helpen.

3. Ijs.

IJspakkingen helpen om de zwelling en ontsteking te verminderen.

4. Pijnstillers.

Er zijn veel niet-steroïde ontstekingsremmers, zoals ibuprofen, aspirine of naproxen, die de pijn verzachten en u in staat stellen vrijer te bewegen.

5. De zenuw.

Als het letsel in de zenuw zit, is er geen manier om het te behandelen zonder de zenuw te behandelen.

De zenuw verbindt de spieren en zenuwen met de hersenen. Als u de zenuw beschadigt, beschadigt u de hersenen. Het lichaam heeft zelf mechanismen om zichzelf te helpen herstellen en pijn te bestrijden. Het kan zijn dat u een operatie nodig heeft om het probleem aan te pakken.

Whiplash is een ernstig letsel dat schade kan toebrengen aan het zenuwstelsel van het lichaam. Het belangrijkste is dat u wordt geëvalueerd door een arts op het gebied van trauma en dat u de best mogelijke behandeling krijgt.