ADHD behandeling

Meestal passen de symptomen niet bij de leeftijd van het kind, dat wil zeggen, niet bij een kind van 7 of 8 jaar. Typische symptomen zijn plotseling handelen zonder na te denken, buitensporig praten, zich gedragen op een manier die niet past bij de leeftijd, meedoen aan spelletjes en activiteiten die niet passen bij de leeftijd, niet luisteren, geen instructies opvolgen, enz.

De meest voorkomende leeftijd waarop de diagnose wordt gesteld is in de peuter- en kleutertijd en de eerste schooljaren. Symptomen kunnen jaren op zich laten wachten. Niet alle kinderen met symptomen zullen een diagnose krijgen. Symptomen kunnen zich openbaren zodra het kind kan praten of door simpelweg iets te doen wat het kind tot dan toe niet deed.

Vaak wordt bij volwassenen met ADHD pas op 7- of 8-jarige leeftijd de diagnose gesteld, zodat de behandeling eigenlijk al in die jaren begint. Daarna werken de patiënt en de verzorger samen om een behandelingsplan op te stellen dat voorziet in veranderingen thuis en op school. Dit wordt gecombineerd met veranderingen in het dieet, begeleiding door een getrainde professional, en in sommige gevallen, farmacologische behandeling.

De meest voorkomende vormen van behandeling worden gecreëerd met de hulp van een opgeleide volwassene of een opgeleide tiener. Studies hebben aangetoond dat wanneer volwassenen met hun kind samenwerken, dit aanzienlijke verbeteringen kan opleveren in het gedrag van het kind.olutions zijn gebaseerd op het individuele kind en het vermogen van de volwassene en tiener om samen te werken. Andere behandelingen kunnen bestaan uit Alexander compensatietraining, waarbij beide volwassenen bepaalde vaardigheden of strategieën leren om de tiener te helpen weer zelfcontrole te krijgen.

Het is belangrijk op te merken dat sommige kinderen niet reageren op medicatie. Het is belangrijk dat elke volwassene bij wie ADHD is vastgesteld, blijft samenwerken met zijn arts om de meest effectieve behandeling te vinden.

Disfunctionele aandacht betekent een gebrek aan mentale bekwaamheid, meestal met betrekking tot organiseren, rekenen, luisteren, en andere vaardigheden die nodig worden geacht voor het dagelijks leven.Gecombineerd met hyperactiviteit, kan een persoon gebrek aan focus, controle over tijd, en / of frustratie intolerantie hebben. De keerzijde hiervan is rusteloosheid, angst, enz. bij het functioneren.

Chronische hoofdpijn of nekpijn zijn enkele van de symptomen bij kinderen. De soorten hoofdpijn kunnen variëren naar gelang de leeftijd van het kind. Andere symptomen kunnen zijn: onrust, driftbuien, darm- en maagproblemen, oogproblemen, infecties, verkoudheid, oorontstekingen en infecties van de luchtwegen.

Opgemerkt moet worden dat er geen medicatie bestaat die ADHD geneest, maar medicatie kan de controle over de symptomen verbeteren. CHADD is een non-profit, vrijwilligersorganisatie die gezinnen helpt die zorgen voor een kind met een geestelijke stoornis.