Echt haar pruik

Dit was ooit een gezegde. Maar vandaag de dag kunnen de barbier en de vaardige stylist prachtige dingen doen met behulp van moderne, hoogtechnologische kappersgereedschappen. Hoewel de handen een belangrijke rol spelen bij het verkrijgen van de perfecte coupe, geeft de moderne techniek van het knippen van haar met behulp van de nieuwste, high-tech apparatuur de stylist meer controle en nauwkeurigheid. De moderne, high tech tools zoals scharen, tondeuses, en elektronische kammen maken het mogelijk voor een stylist om het haar dichter bij de haarlijn te knippen, en om het haar vorm te geven voor een betere look. Bovendien maken deze instrumenten het mogelijk het haar te vervagen en het haar in verschillende patronen te vormen. Met deze instrumenten is het mogelijk om het haar aan het eind van de dag anders te vormen voor een meer afgewerkte look.

Hoewel de handen een belangrijke rol spelen bij het verkrijgen van het perfecte kapsel, blijft het basiswerkprincipe van een professioneel opgeleide stylist hetzelfde. Hij of zij gaat prat op het vermogen om het gezicht van een klant te analyseren en de haarsnit dienovereenkomstig aan te passen. Hij of zij geeft een advies over de beste snit en beveelt die aan de klant aan. De stylist houdt ook rekening met de gelaatstrekken van de klant en de structuur van de haarlijn. Bij het bepalen van het kapsel zorgt de stylist ervoor dat de klant tevreden zal zijn met het kapsel en het cosmetisch zal kunnen onderhouden. De vaardigheid om het gezicht en de persoonlijkheid van een klant te analyseren is ook nodig om het beste kapsel voor de klant te kiezen. Dit is een vaardigheid die een haarstylist gewoonlijk aanvult.

Een specialist op het gebied van haarontwerp en kapperskunst kan een perfect kapsel geven aan een klant die op zoek is naar een eenvoudige knipbeurt. Een haarstylist kan echter niet voor iedereen werken. Soms kan een klant een kapsel dat een haarstylist heeft, niet volgen. In dergelijke gevallen moet de kapper eerst overleggen met de klant. Als de klant na het overleg tevreden is met het kapsel, dan wordt er gestyled. Een stylist mag echter nooit het haar knippen zonder af te stemmen met de klant. Dit is om te voorkomen dat de klant zich teleurgesteld voelt. Een professionele haarstylist adviseert de klant altijd over de haarstijl die hij of zij wil voordat de haarstylist het haar in model brengt.OverlegVoordat je begint met het stylen van het haar van de klant, zorg je ervoor dat de stylist op de hoogte is van je haartype, de haarstijl die bij de klant zou passen en van de soorten haarverzorgingsproducten die je gebruikt. Dit komt omdat verschillende mensen verschillende haartypes hebben. het haar van de klant is anders dan dat van ieder ander. De stylist moet weten welke haarverzorgingsproducten hij moet gebruiken om het haar gezond te houden en het de beste uitstraling te geven die het verdient.

Een stylist moet ook op de hoogte zijn van gelegenheden en feestdagen. Verschillende mensen hebben verschillende stijlen bij deze gelegenheden. De klant wil misschien dat haar haar er stijlvol uitziet, in plaats van plat, en de stylist moet weten hoe hij haar de beste look voor die specifieke gelegenheid kan geven.

Make-upEen stylist moet ervoor zorgen dat hij of zij de make-up mixt met het kapsel. In plaats van het erop te smeren, moet de stylist de make-up zo aanbrengen dat het het haar complimenteert.

EtenEen stylist moet zijn of haar eten op dezelfde hoogte houden. Als het voedsel op het juiste niveau is, zal het haar op zijn best zijn. Bovendien moet de stylist op de hoogte zijn van bepaalde voedingsmiddelen en vitaminen die het haar kunnen helpen gezond en glanzend te blijven.

BorstelenDe stylist moet het haar altijd voorzichtig borstelen.Aangezien het haar messcherpe randen heeft, moet het met zorg worden behandeld. Het haar moet drie keer per dag worden geborsteld, één keer als het haar nat is, en nog een keer voor het wassen. Soms wil de klant het haar uitrekken om het glanzender te laten lijken, en dit kan ook, de stylist moet dit voorzichtig doen.

StylingDe stylist moet voorzichtig te werk gaan, en niet in het haar wrijven. Het haar moet worden gekamd tot het nat is, en dan in secties worden verdeeld. Lagen moeten worden geknipt als het haar groeit om het haar vorm te geven. De kapper moet het haar kneden, niet wrijven. Het haar wordt het best geknipt als het nat is, dus de stylist moet het knippen als het haar nat is, niet als het droog is. Proberen het haar te scharen terwijl het nog nat is, kan resulteren in permanente schade.